Rhythmic Resonance

Online Scenario #12 — Festival 2021

STRP Scenario #12

'Ik geloof dat dit het moment is waarop zingen is geboren. De regen viel, watervallen storten, rivieren en zeegolven, de aarde rommelde. Toen sloot de wind zich aan. Elk riet, stam, tak werd fluit, orgel, hobo, hoorn. De planeet werd muzikaal, de wereld orkestreerde, zijn wezens melodisch.'
Vinciane Despret - Phonoceen

Tijdens deze avond richten we ons op de signalen, stiltes en ritmes in de natuurlijke wereld. Schimmels, bomen, vogels, walvissen, onze planeet resoneert met oscillaties, communicatie en patronen die zo divers zijn als de levensvorm die ze voortbrengen. Wat is de oorsprong van deze geluiden? Hoe gebruiken levende wezens ze? Hoe kunnen we van hen leren? Rhythmic Resonance is jouw kans om de geluidsopnames en datasonificatie, de wetenschappelijke ontdekkingen en artistieke interpretaties te ontdekken en ons te laten inspireren door de stiltes, signalen en ritmes van de non-humans.

STRP Scenario #12 onderzoekt waar ritme ontstaat en hoe het werkt. Doe mee met deze collectieve, meditatieve audio-ervaring.

Co-creator Antoine Bertin

Programma

Laden...