Another Green World: Jameszoo

Music — Concert

Another Green World is een combinatie van een soundwalk en kleinschalige live optredens op een wel heel bijzondere plek. Beleef het Philips de Jonghpark en Voedselbos van De Wielewaal zoals je niet eerder hebt gezien en gehoord.

Vandaag live op het podium: experimentele en elektronische jazz producer Jameszoo.
17:00u
20:00u

Download de Another Green World app, zet je koptelefoon op en maak al wandelend je eigen festivaltracks met soundscapes geïnspireerd op de mooiste plekken in het park. Met het gelijknamige legendarische album van soundscape pionier Brian Eno als inspiratiebron maakten de beste Nederlandse elektronische acts van dit moment elk twee nieuwe composities die je terugvindt op de plattegrond in de app.

Jameszoo

Jameszoo maakte in binnen- en buitenland naam als DJ maar brak internationaal door met zijn eigen muziek waarin jazz en elektronica moeiteloos fuseren. Zijn composities bevinden zich altijd op het snijvlak van precisie en waanzin. Zijn debuutalbum Fool is uitgebracht door het vooruitstrevende Amerikaanse label Brainfeeder, geesteskind van Flying Lotus. Muzikale bijdragen op het album zijn o.a. van jazzlegendes Steve Kuhn en Arthur Verocai. De positieve ontvangst van Fool stimuleerde om het album ook live te spelen, wat leidde tot een reeks optredens solo en met eigen Quartet/Quintet op podia en festivals in binnen- en buitenland. Een nieuw Jameszoo album ligt klaar en wordt samen met een korte film eind 2021 uitgebracht.

© Paul Bellaart

Soundwalk

De soundwalk app is ontwikkeld door de Tilburgse geluidskunstenaars Strijbos & Van Rijswijk. Naast de composities van James Zoo, Konduku, Amy Root en Bram Stadhouders hebben Mathilde Nobel en Strijbos & Van Rijswijk muziek geschreven voor deze app. Neem een eigen koptelefoon en mobile device mee voor de volledige ervaring.

Praktische info

Vanwege de huidige corona-maatregelen is dit een concert met zitplekken. Het concert start met een korte soundwalk door het Voedselbos waarna je begeleidt wordt naar het podium voor een optreden van 45 minuten.

De Another Green World soundwalk in het Philips de Jonghpark is 24/7 beschikbaar via de app. Je bent vrij om de route te bewandelen voor of na het concert.

Another Green World is een samenwerking tussen STRP en Unusual Suspects

Waar is het?

Voedselbos
Elburglaan 8
5651 EJ Eindhoven