Another Green World: Amy Root

Music — Concert

Another Green World is een combinatie van een soundwalk en kleinschalige live optredens op een wel heel bijzondere plek. Beleef het Philips de Jonghpark en Voedselbos van De Wielewaal zoals je niet eerder hebt gezien en gehoord.

Vandaag live op het podium: Amy Root.
17:00u
20:00u

Download de Another Green World app, zet je koptelefoon op en maak al wandelend je eigen festivaltracks met soundscapes geïnspireerd op de mooiste plekken in het park. Met het gelijknamige legendarische album van soundscape pionier Brian Eno als inspiratiebron maakten de beste Nederlandse elektronische acts van dit moment elk twee nieuwe composities die je terugvindt op de plattegrond in de app.

Amy Root

De klassiek opgeleide muzikanten en producers Lukas Amer en Sjoerd Huissoon ontmoetten elkaar in 2017 op het Rotterdams Conservatorium. Na jarenlang apart gewerkt te hebben aan diverse uiteenlopende muzikale projecten, ontdekten ze al snel dat ze een passie deelden voor soortgelijke elektronische muziek, wat leidde tot de formatie van Amy Root - een project dat zich kenmerkt door strakke, gevoelige beats, opzwepende harmonieën en diverse wereldse invloeden. Debuut EP Lynn werd uitgebracht in november via Reflektor Records. Geïnspireerd door acts als Jon Hopkins, Bonobo en Jamie XX, verkent de EP meerdere wereldmuziekculturen binnen een vertrouwd, maar opwindend kader.

© Jelmer de Haas

Soundwalk

De soundwalk app is ontwikkeld door de Tilburgse geluidskunstenaars Strijbos & Van Rijswijk. Naast de composities van James Zoo, Konduku, Amy Root en Bram Stadhouders hebben Mathilde Nobel en Strijbos & Van Rijswijk muziek geschreven voor deze app. Neem een eigen koptelefoon en mobile device mee voor de volledige ervaring.

Praktische info

Vanwege de huidige corona-maatregelen is dit een concert met zitplekken. Het concert start met een korte soundwalk door het Voedselbos waarna je begeleidt wordt naar het podium voor een optreden van 45 minuten.

De Another Green World soundwalk in het Philips de Jonghpark is 24/7 beschikbaar via de app. Je bent vrij om de route te bewandelen voor of na het concert.

Another Green World is een samenwerking tussen STRP en Unusual Suspects

Waar is het?

Voedselbos
Elburglaan 8
5651 EJ Eindhoven